علی محمدی؛ حبیب الله رعنایی کردشولی؛ عباس عباسی؛ حسین کرمی
دوره 21، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 89-112
چکیده
با توجه به اهمیت صنایع به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی، شناسایی منابع رشد سرمایهگذاری صنعتی از نظر سیاستگذاری و برنامهریزی حایز اهمیت و شکلگیری مؤسسات کوچک و متوسط یکی از مقولههایی است که تأثیر آن بر سرمایهگذاری با ابزارهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است، ولی از سویی هر کدام از این مطالعات از زاویه دیدی خاص این مقوله ...
بیشتر
با توجه به اهمیت صنایع به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی، شناسایی منابع رشد سرمایهگذاری صنعتی از نظر سیاستگذاری و برنامهریزی حایز اهمیت و شکلگیری مؤسسات کوچک و متوسط یکی از مقولههایی است که تأثیر آن بر سرمایهگذاری با ابزارهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است، ولی از سویی هر کدام از این مطالعات از زاویه دیدی خاص این مقوله را تحت بررسی قرار دادهاند و گاهی به نتایج متفاوتی دست یافتهاند. از سوی دیگر در انجام این مطالعات بیشتر از رویکردهای آماری استفاده شده و راهکارهایی که محققان ارائه دادهاند نتوانسته است اثرات کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت را به صورت همزمان بررسی کنند؛ بنابراین برای رفع این نقیصه در این مقاله از رویکردی کلنگرانه (تفکر سیستمی) برای بررسی تأثیر شکلگیری مؤسسات کوچک و متوسط بر رشد سرمایهگذاری استفاده شده است. ابزاری که برای اجرایی کردن تفکر سیستمی در این مقاله بهکار گرفته شده رویکرد پویاییشناسی سیستمی است تا بتوان از توانمندیهای آن در مدلسازی سیستمهای پیچیده استفاده کرد و نتایج مناسبی را از طریق شبیهسازی این مدلها به دست آورد. جامعه مورد مطالعه استان فارس و بازه زمانی مورد بررسی سالهای 1360-1410 است. نرمافزاری که برای مدلسازی و شبیهسازی استفاده گردید نرمافزار ونسیم است. نتایج حاصل از شبیهسازی مدل طراحی شده نشانگر رابطه مستقیم و متعامل دو متغیر مؤسسات کوچک و متوسط و سرمایهگذاری است.
عباس صالح اردستانی؛ هادی ورزش کار
دوره 19، شماره 2 ، شهریور 1394، ، صفحه 53-64
چکیده
در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و توجه ویژه دولت ها به رونق این بخش از اقتصاد به دنبال معرفی بهترین روش سرمایه گذاری از بین دو روش تخصصی مطرح در بازار سرمایه یعنی روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال هستیم . محقق مدعیست که سرمایهگذاری براساس تحلیل بنیادی بازدهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری براساس تحلیل ...
بیشتر
در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و توجه ویژه دولت ها به رونق این بخش از اقتصاد به دنبال معرفی بهترین روش سرمایه گذاری از بین دو روش تخصصی مطرح در بازار سرمایه یعنی روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال هستیم . محقق مدعیست که سرمایهگذاری براساس تحلیل بنیادی بازدهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری براساس تحلیل تکنیکال بدست می دهد . باتوجه به این ادعا می بایست میانگین بازدهی حاصل از هریک از این روشها محاسبه شده و با یکدیگر ارزیابی و مقایسه شوند. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی مقایسه می باشد که ماهیتا پس رویدادی بوده و به اطلاعات کمی گذشته توجه می نماید . نتایج حاضل از آن است که میزان بازدهی اکتسابی از روش تحلیل بنیادی بیشتر از تحلیل تکنیکی بوده و در دوره دو ساله مورد بررسی اداعای محقق را تأیید می نماید.
هدیه وجدانی طهرانی؛ عبدالرضا رکنالدین افتخاری
دوره 9، شماره 20 ، مهر 1384، ، صفحه 245-264
چکیده
با توجه به نقش فزاینده تحقیق در توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری در تحقیقات دارای آثار گوناگونی بر متغیرهای اقتصادی از جمله ارزش افزوده و تولید سرانه است. این آثار در بخش صنعت و معدن نیز قابل توجه میباشد، از این رو در این مقاله فرضیههای مختلفی در قالب مدلهای گوناگونی همچون مدلهای جانسون و استرینر، زاکازیت، کاب داگلاس، ترنسندنتال ...
بیشتر
با توجه به نقش فزاینده تحقیق در توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری در تحقیقات دارای آثار گوناگونی بر متغیرهای اقتصادی از جمله ارزش افزوده و تولید سرانه است. این آثار در بخش صنعت و معدن نیز قابل توجه میباشد، از این رو در این مقاله فرضیههای مختلفی در قالب مدلهای گوناگونی همچون مدلهای جانسون و استرینر، زاکازیت، کاب داگلاس، ترنسندنتال و خطی ساده برای سالهای
(1351-1381) آزمون شدهاند. از میان مدلهای برآوردشده، مدل کاب داگلاس بهعنوان بهترین مدل انتخاب شد و حاکی از آن است که:
1. یک درصد افزایش در هزینههای تحقیقاتی سرانه بخش صنعت معدن، ارزش افزوده سرانه این بخش را پس از گذشت یک سال در حدود 041/0 درصد افزایش میدهد.
2. اثر سرمایهگذاریهای فیزیکی سرانه بخش صنعت و معدن بر افزایش تولید سرانه (تولید متوسط، ارزش افزوده سرانه) در این بخش، بیش از اثر هزینههای تحقیقاتی سرانه است.
بهطور کلی در خصوص بررسی اثر هزینههای تحقیقاتی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن، مقاله حاضر با ترکیب زیر به رشته تحریر در آمده است.
ابتدا به ادبیات موضوع اشاره و شاخصهای مربوط به آن در ایران بررسی شد؛ سپس روند اعتبارات تحقیقات صنعتی در ایران و برخی از کشورها مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن با بهکارگیری مدلهای مختلفی به آزمون رابطه میان هزینههای تحقیقاتی و ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن پرداختهشد. در خاتمه، تنگناها و مشکلات موجود در این بخش بیان و پیشنهادهای لازم نیز ارائه شد.