حسین خطیال؛ ایوب شیخی؛ سعید اسمعیل پور زنجانی
دوره 20، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 177-192
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر سبک رهبری بر پیادهسازی فرهنگ یادگیری با لحاظ کردن نقش میانجی جوسازمانی هست. .جامعه آماری این پژوهش را 264 نفر از مدیران و کارکنان موسسه حسابرسی مفید راهبر تشکیل میدهند که از این تعداد 157 نفر بهعنوان حجم نمونه انتخابشده و از آن تعداد نیز، 149 پرسشنامه برگشت داده شد. دادههای این پژوهش از طریق پرسشنامه ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر سبک رهبری بر پیادهسازی فرهنگ یادگیری با لحاظ کردن نقش میانجی جوسازمانی هست. .جامعه آماری این پژوهش را 264 نفر از مدیران و کارکنان موسسه حسابرسی مفید راهبر تشکیل میدهند که از این تعداد 157 نفر بهعنوان حجم نمونه انتخابشده و از آن تعداد نیز، 149 پرسشنامه برگشت داده شد. دادههای این پژوهش از طریق پرسشنامه و به روش تصادفی ساده جمعآوری و با روش مدل معادلات ساختاری توسط نرمافزارspss و Amos مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. روایی سؤالهای تحقیق با استفاده از روایی محتوا و روش تحلیل عاملی تأییدی و پایایی آن نیز به وسیله آلفای کرونباخ بررسی و تأیید شد. نتایج و یافتههای مدل معادلات ساختاری پژوهش حاکی از آن است که با توجه به اینکه سبک رهبری به طور مستقیم بر پیاده سازی فرهنگ یادگیری تأثیر ندارد. جو سازمانی به عنوان متغیر میانجی، نقش موثری را در تاثیر سبک رهبری بر پیاده سازی فرهنگ یادگیری ایفا می کند.
علی اکبر فرهنگی؛ حسین دامغانیان؛ محمدرضا مهرگان؛ مجیدرضا داوری
دوره 15، شماره 3 ، آبان 1390، ، صفحه 169-189
چکیده
بررسی تطبیقی امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در نظام بانکی از منظر مدیران و کارکنان
علی اکبر فرهنگی1،حسین دامغانیان2، محمدرضا مهرگان3، مجیدرضا داوری4
1- استاد گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهر ان، ایران
3- دانشیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، ...
بیشتر
بررسی تطبیقی امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در نظام بانکی از منظر مدیران و کارکنان
علی اکبر فرهنگی1،حسین دامغانیان2، محمدرضا مهرگان3، مجیدرضا داوری4
1- استاد گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهر ان، ایران
3- دانشیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- دکتری گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دریافت: 23/3/89 پذیرش: 4/3/90
چکیده
هدف این مقاله، تعیین امکان یا عدم امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در بانک مسکن و مقایسه دیدگاه های مدیران و کارکنان شعب در این خصوص بر اساس شاخص های جو سازمانی است. روش تحقیق به کار رفته در این بررسی، بر حسب هدف، کاربردی؛ بر حسب نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی است. مدیران و دیگر کارکنان شعب بانک مسکن در استان سمنان جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دهند. از این جامعه، نمونه ای به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. به کمک پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن تأیید شد، داده های لازم گردآوری و به کمک آزمون های من ویت نی و دو جمله ای، بررسی های لازم روی فرضیه ها انجام شد.
نتایج به دست آمده نشان می دهد که تفاوت معناداری بین دیدگاه های مدیران و دیگر کارکنان در ابعاد "رضایت از پاداش" و "رضایت از رویه ها " وجود دارد. از سوی دیگر به کارگیری رهبری خدمتگزار فقط بر اساس یکی از شاخص ها- رضایت از پاداش- امکان پذیر بوده و با توجه به دیگر شاخص ها- وضوح هدف، وضوح نقش و توافق بر روی رویه ها- در سازمان تحت مطالعه امکان پذیر نیست.