حسین طالبی؛ مقصود امیری؛ پرهام عظیمی
دوره 22، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 95-118
چکیده
از مهمترین اهداف پیش روی بانکها جلب رضایت مشتریان از طریق کاهش زمان انتظار در شعب است. بانکها از جمله سیستمهای صف است که تشکیل صفهای طولانی سبب افزایش زمان انتظار مشتریان و کاهش رضایت خواهد شد. از جمله راه حل مناسب جهت کاهش زمان انتظار نیز استفاده از تعداد مطلوب کارکنان خدمتدهی در هر بخش به نحوی است که علاوهبر کاهش زمان انتظار ...
بیشتر
از مهمترین اهداف پیش روی بانکها جلب رضایت مشتریان از طریق کاهش زمان انتظار در شعب است. بانکها از جمله سیستمهای صف است که تشکیل صفهای طولانی سبب افزایش زمان انتظار مشتریان و کاهش رضایت خواهد شد. از جمله راه حل مناسب جهت کاهش زمان انتظار نیز استفاده از تعداد مطلوب کارکنان خدمتدهی در هر بخش به نحوی است که علاوهبر کاهش زمان انتظار مشتریان سبب افزایش زمان مشغول بودن خدمتدهندگان باشد که در این مقاله با استفاده از شبیهسازی و روش طراحی آزمایشات به این موضوع پرداخته شده است. مقاله حاضر از یک مدل ریاضی با دوتابع هدف کمینهسازی زمان انتظار مشتری و بیشینهسازی زمان مشغول بودن کارکنان تشکیل شده که در مرحله نخست وضعیت کنونی یکی از شعب بانک ملی توسط نرمافزار ایدی شبیهسازی شده است، سپس سناریوهای بهبوددهنده به کمک روش طراحی آزمایشات اجرا شده و در نهایت مدل حاصل با نرمافزار دیزاین اکسپرت حل شده است. نتایج حاصل از پژوهش سناریویی که در آن یک کارمند انتقالی و الکترونیک و پنج کارمند تحویلداری باشد را به عنوان مطلوبترین سناریوی خدمتدهی به مشتریان ارزیابی کرده است که در آن قادر خواهیم بود تا در شعبه بانک مدت زمان انتظار مشتریان را %32 کاهش دهیم که این کاهش مدت زمان انتظار تأثیر مستقیمی در رضایت مشتریان خواهد داشت.
پرهام عظیمی؛ سیدخلیل الله سجادی
دوره 18، شماره 4 ، دی 1393، ، صفحه 65-86
چکیده
از مهمترین اهداف پیش روی بانکها میتوان به مشتریمداری از راه کاهش مدت زمان انتظار مشتریان در شعب اشاره کرد. یکی از راهحلهای ممکن برای این مشکل، بهکارگیری ترکیب مناسبی از تعداد تجهیزات و امکانات است که بهکارگیری بیش از نیاز در این خصوص منجر به هزینه اضافی برای بانک میشود. این مقاله با مدلسازی ریاضی، بهکارگیری ابزارهای ...
بیشتر
از مهمترین اهداف پیش روی بانکها میتوان به مشتریمداری از راه کاهش مدت زمان انتظار مشتریان در شعب اشاره کرد. یکی از راهحلهای ممکن برای این مشکل، بهکارگیری ترکیب مناسبی از تعداد تجهیزات و امکانات است که بهکارگیری بیش از نیاز در این خصوص منجر به هزینه اضافی برای بانک میشود. این مقاله با مدلسازی ریاضی، بهکارگیری ابزارهای فراابتکاری و شبیهسازی به دنبال تعیین ترکیب بهینه تعداد تجهیزات و امکانات شعب بانک میباشد.
مقاله حاضر از یک مدل ریاضی با دو تابع هدف کمینهسازی تشکیل شده است. برای حل مدل در هر مرحله جوابی موجه شبیهسازی شده است که به عنوان ورودی به روش فراابتکاری تبرید انتخاب میشود. سپس الگوریتم تبرید در همسایگی این جواب، جواب موجه بهتری شناسایی میکند که در ادامه این جواب شبیهسازی میشود. این چرخه تا جایی تکرار میشود که جواب یا سناریوی بهینه انتخاب شود. در این روش با در نظر گرفتن محدودیتهای مسئله، سناریوهای ممکن به کمک الگوریتم تبرید با نرمافزار MATLAB تولید و به کمک نرمافزار شبیهسازی ED در 50 مرتبه 8 ساعته اجرا میشود. در این مقاله یکی از شعب بانکی خصوصی مورد بررسی قرار گرفت و سناریویی که در آن 4 عدد باجه ریالی، 2 عدد باجه ارزی، 3 عدد باجه تسهیلاتی و دو عدد دستگاه خودپرداز میباشد، با کمترین هزینه به عنوان سناریو بهینه انتخاب شد.