علی اکبر فرهنگی؛ محمد حسن ملکی؛ مهدی فتاحی؛ بهاره واثق
دوره 14، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 173-194
چکیده
هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرسزا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافهبار نقش بر میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تأثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب میباشد. همچنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد کارکنان بررسی شده است. مدیریت تأثیر، زیرمجموعهای از ...
بیشتر
هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرسزا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافهبار نقش بر میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تأثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب میباشد. همچنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد کارکنان بررسی شده است. مدیریت تأثیر، زیرمجموعهای از رفتارهای سیاسی است که درطول آن افراد تلاش میکنند تا تأثیراتی را که بر دیگران دارند کنترل و مدیریت کنند و در واقع، تصویر مورد نظر از خود را در اذهان دیگران شکل داده و تصمیمگیریها را به سمت منافع خود سوق دهند.
این تحقیق پیشنهاد میکند که در واکنش به عوامل استرسزای نقش، تاکتیکهای مرتبط مدیریت تأثیر مورد استفاده قرار میگیرد و این تاکتیکها به نوبه خود بر فشار شغلی ادراک شده کارکنان و نیز بر ارزیابی عملکرد آنها به وسیله سرپرستشان اثرگذار است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارمندان ادارات آموزش و پرورش استان قم میباشد. روش تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی و بهطور مشخص مبتنی برمدلسازی معادلات ساختاری است. اجرای مدل معادلات ساختاری، پذیرفته شدن اکثر فرضیهها و معتبر بودن مدل مفهومی تحقیق را نشان میدهد.
عباس منوریان؛ عباس نرگسیان؛ مهدی فتاحی؛ بهاره واثق
دوره 14، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 251-274
چکیده
این تحقیق به دنبال بررسی پاسخگویی عمومی و پیامدهای آن میباشد. پاسخگویی عمومی از نشانههای اداره مدرن و دموکراتیک میباشد. اگر دولتهایی که قدرت دارند در رابطه با اعمال، اشتباهات و تصمیمگیریهای خود به مردم پاسخگو نباشند، دموکراسی و مردمسالاری در حد حرف و شعار باقی میماند. بنابراین پاسخگویی عمومی به عنوان یک نهاد، ...
بیشتر
این تحقیق به دنبال بررسی پاسخگویی عمومی و پیامدهای آن میباشد. پاسخگویی عمومی از نشانههای اداره مدرن و دموکراتیک میباشد. اگر دولتهایی که قدرت دارند در رابطه با اعمال، اشتباهات و تصمیمگیریهای خود به مردم پاسخگو نباشند، دموکراسی و مردمسالاری در حد حرف و شعار باقی میماند. بنابراین پاسخگویی عمومی به عنوان یک نهاد، مکمل مدیریت دولتی در یک حکومت دموکراتیک و مردمسالار میباشد. دولت پاسخگو در یک جامعه شرایط جلب اعتماد عمومی شهروندان را فراهم کرده و در نهایت باعث افزایش مشارکت عمومی شهروندان در امور سیاسی و اجتماعی از قبیل انتخابات میشود. در این صورت تحقیق حاضر با هدف شناسایی تأثیر پاسخگویی عمومی بر افزایش اعتماد عمومی و همچنین مشارکت عمومی شهروندان در مناطق 22 گانه تهران انجام شده است. روش تحقیق مورد استفاده پیمایشی- همبستگی و بهطور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری میباشد. بر این اساس پنج مدل ساختاری از چگونگی روابط متفاوت میان این سه متغیر در نرمافزار لیزرل اجرا شد. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که یکی از مدلها بهتر از بقیه این روابط را تبیین میکند.