علی اکبر فرهنگی؛ محمد حسن ملکی؛ مهدی فتاحی؛ بهاره واثق
دوره 14، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 173-194
چکیده
هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرسزا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافهبار نقش بر میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تأثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب میباشد. همچنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد کارکنان بررسی شده است. مدیریت تأثیر، زیرمجموعهای از ...
بیشتر
هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرسزا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافهبار نقش بر میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تأثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب میباشد. همچنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد کارکنان بررسی شده است. مدیریت تأثیر، زیرمجموعهای از رفتارهای سیاسی است که درطول آن افراد تلاش میکنند تا تأثیراتی را که بر دیگران دارند کنترل و مدیریت کنند و در واقع، تصویر مورد نظر از خود را در اذهان دیگران شکل داده و تصمیمگیریها را به سمت منافع خود سوق دهند.
این تحقیق پیشنهاد میکند که در واکنش به عوامل استرسزای نقش، تاکتیکهای مرتبط مدیریت تأثیر مورد استفاده قرار میگیرد و این تاکتیکها به نوبه خود بر فشار شغلی ادراک شده کارکنان و نیز بر ارزیابی عملکرد آنها به وسیله سرپرستشان اثرگذار است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارمندان ادارات آموزش و پرورش استان قم میباشد. روش تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی و بهطور مشخص مبتنی برمدلسازی معادلات ساختاری است. اجرای مدل معادلات ساختاری، پذیرفته شدن اکثر فرضیهها و معتبر بودن مدل مفهومی تحقیق را نشان میدهد.