غلامحسین مسلمانی نوش آبادی؛ عادل آذر؛ هاشم معزز؛ محمدجواد ارسطا
دوره 23، شماره 3 ، مهر 1398، ، صفحه 129-159
چکیده
ساختار حکومت جوامع مختلف ضمن تفاوتهای موجود کارکردی مشابه ولی با کیفیتهای متفاوت دارند و جهت رفع مشکلات بایست روابط بین نهادهای حکومت دارای سازوکار مطلوبی باشند. از آنجا که مدل سیستمهای مانا ابزاری را در اختیار میگذارد تا ساختار فعلی سیستمها یا ساختاری جدید را عارضه یابی و طراحی نماییم در این پژوهش با هدف شناسایی ساختار ...
بیشتر
ساختار حکومت جوامع مختلف ضمن تفاوتهای موجود کارکردی مشابه ولی با کیفیتهای متفاوت دارند و جهت رفع مشکلات بایست روابط بین نهادهای حکومت دارای سازوکار مطلوبی باشند. از آنجا که مدل سیستمهای مانا ابزاری را در اختیار میگذارد تا ساختار فعلی سیستمها یا ساختاری جدید را عارضه یابی و طراحی نماییم در این پژوهش با هدف شناسایی ساختار حکومتی و همچنین عارضه یابی این ساختار از آن بهره گرفته شد.
هدف ما بررسی مانایی ساختار جاری حکومتی کشور از منظر سیستمی و پایداری و با استفاده از روشی علمی و کاربردی است که به دنبال آن با بکارگیری چارچوب مدل سیستمهای مانا و روش سه مرحلهای جکسون عناصر ساختاری حکومت، وظایف و روابط میان آنها شناسایی و نسبت به عارضهیابی ساختار حکومتی قانون اساسی اقدام شده است.
پس از بررسی و عارضهیابی صورت گرفته بر روی ساختار احصاء شده، این ساختار تا حدی مانا تشخیص داده شد و خطاهای پرتکرار در سیستمهای مانا بر روی آن مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به خطاهای موجود پیشنهادات کاربردی ارائه گردید.
اشکان نیوشا؛ عادل آذر؛ هاشم معزز؛ کیومرث حیدری
دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 171-191
چکیده
چشمانداز پایان سوختهای فسیلی، گرمایش آب و هوایی و تغییرات اقلیمی ناشی از آن و سیاستهای تنوعبخشی به منابع تأمین انرژی از علتهای استقبال بسیاری از کشورها از انرژیهای تجدیدپذیر هستند. در همین راستا کشورهای تولیدکننده نفت و گاز برنامهریزیهایی را برای افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد تولید برق خود کردهاند. تنوع ...
بیشتر
چشمانداز پایان سوختهای فسیلی، گرمایش آب و هوایی و تغییرات اقلیمی ناشی از آن و سیاستهای تنوعبخشی به منابع تأمین انرژی از علتهای استقبال بسیاری از کشورها از انرژیهای تجدیدپذیر هستند. در همین راستا کشورهای تولیدکننده نفت و گاز برنامهریزیهایی را برای افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد تولید برق خود کردهاند. تنوع انرژیهای اولیه تجدیدپذیر، وجود فناوریهای مختلف تبدیل آنها به برق و ویژگیهای مختلف هر یک و همچنین انتظارات فنی، مالی و زیستمحیطی گوناگون، تصمیمگیری درباره اینکه برق پاک مورد نظر از چه منابعی تولید شود را پیچیده میکند. این پژوهش به دنبال ارائه و حل یک مدل برنامهریزی آرمانی برای به دست آوردن سهم به نسبت بهینه توان (ظرفیت نصبی) هر یک از انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی (فتوولتاییک)، بادی، برقآبی کوچک، زمینگرمایی و زیستتوده در تولید برق پاک ایران است به گونهای که هزینهها، اشتغالزایی، دانش فنی، بازده فنی و پیامدهای اجتماعی آن بهینه باشد. مدل در چهارچوب برنامه ششم توسعه ایران و بودجههای مصوب مجلس شورای اسلامی حل شده است.