مصطفی جعفری؛ پریسا فرخی؛ معصومه رحیمی
دوره 19، شماره 1 ، خرداد 1394، ، صفحه 69-90
چکیده
تفکر استراتژیک شش بُعدی که شاهکلید پیروزی رقابت دائمالتزاید است، چگونه از ویژگیهای زندگینامهای (تحصیلات، سن، سابقه خدمت و تعداد اعضای خانواده) تأثیر میپذیرد؟ هدف این تحقیق تبیین پاسخ این سئوال است. این تحقیق از نظر هدف توصیفی-تبیینی، از نظر روش انجام پیمایشی، و از نظر نتیجه کاربردی است. جامعه هدف تحقیق، 384 نفر ...
بیشتر
تفکر استراتژیک شش بُعدی که شاهکلید پیروزی رقابت دائمالتزاید است، چگونه از ویژگیهای زندگینامهای (تحصیلات، سن، سابقه خدمت و تعداد اعضای خانواده) تأثیر میپذیرد؟ هدف این تحقیق تبیین پاسخ این سئوال است. این تحقیق از نظر هدف توصیفی-تبیینی، از نظر روش انجام پیمایشی، و از نظر نتیجه کاربردی است. جامعه هدف تحقیق، 384 نفر از کارکنان شهرداری مناطق سهگانه قزوین هستند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه محققساخته است و اعتبار وروایی آن کاملاً تایید شده است. دادهها از طریق نرمافزارSPSS و با استفاده از آزمون مقایسه میانگینها وآزمون t استیودنت تجزیه و تحلیل شدهاند. هندسه تفکر استراتژیک افراد براساس مدل تارعنکبوتی که تعادل و توازن میان ابعاد تفکر را میسنجد، تحلیل و مقایسه شده است. نتایج نشان میدهد که میان یکایک ویژگیهای زندگینامهای و مدل تفکر استراتژیک افراد ارتباط معنادار وجود دارد و با تغییر هر یک از ویژگیهای گفته شده، تغییر معناداری در مدل تفکر استراتژیک افراد رخ میدهد. لذا سازمانها را میتوان مجموعهای از مدلهای تفکر نامید که دائماً در حال تغییرند، لذا به مدیران و راهبران سازمانها پیشنهاد میگردد که کمیت و کیفیت این فرآیند دائمالتغییر تفکر استراتژیک را از طریق مکانیزمهای نظارتی بطور منظم پایش و هدایت کنند تا زمینه تحقق هدفهای استراتژیک سازمانشان را فراهم آورند.
مصطفی جعفری؛ پیمان اخوان؛ جلال رضائی نور
دوره 13، شماره 2 ، تیر 1388، ، صفحه 23-64
چکیده
این تحقیق با استفاده از روشهای تحلیل چند متغیر آماری، سعی در شناسائی فاکتورهای بحرانی موثر بر موفقیت مهندسی مجدد فرآیندها را در یکی از شرکتهای وابسته به صنایع دفاعی دارد. به همین منظور با توسعه و بهکارگیری یک مدل تجویزی مهندسی مجدد در شرکت مذکور، مدیریت فرآیندهای سازمانی صورت پذیرفته و پس از آن میزان موفقیت ...
بیشتر
این تحقیق با استفاده از روشهای تحلیل چند متغیر آماری، سعی در شناسائی فاکتورهای بحرانی موثر بر موفقیت مهندسی مجدد فرآیندها را در یکی از شرکتهای وابسته به صنایع دفاعی دارد. به همین منظور با توسعه و بهکارگیری یک مدل تجویزی مهندسی مجدد در شرکت مذکور، مدیریت فرآیندهای سازمانی صورت پذیرفته و پس از آن میزان موفقیت آن با توزیع و تحلیل پرسشنامه مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. این تحلیل، در ابتدا با استفاده از آزمون ناپارامتری منویتنییو، موفقیتآمیز بودن اجرای فرآیند مهندسی مجدد با رویکرد تجویزی در شرکت مذکور را نشان داده و آنگاه با استفاده از تحلیل عاملی، عوامل موثر بر موفقیت مهندسی مجدد فرآیندها را در سه فاکتور اصلی دنبال میکند.
در ادامه با استفاده از آنالیز رگرسیون چند متغیره، موفقیت مهندسی مجدد فرآیندها بهعنوان متغیر وابسته توسط سه فاکتور استخراج شده بالا برآورد گردید. نتایج نشاندهنده اعتبار و برازش خوب مدل رگرسیونی ایجاد شده است. بر این اساس مشخص است که احساس ضرورت انجام تغییر، بسترسازی مناسب تغییر، و مشارکت فعالانه پرسنل و کاهش مقاومت در برابر تغییر، بهعنوان عوامل بحرانی تأثیرگذار بر موفقیت مهندسی مجدد فرآیندها در شرکت مورد مطالعه است.
: